Sponsor: Bram Project Expert

November 2017

 

Onze KunstKamer wordt geheel gefinancierd door particulieren en bedrijven die dit project van Atelier Open sponsoren.

De komende maanden gaan wij een aantal van deze sponsors interviewen over kunst.


Sponsor: Bram Project Expert

Interview/tekst: Edith Brouwer

Ik vind het altijd fijn om bij mensen thuis of op kantoor te kijken wat er aan de muur hangt. Ook hoor ik graag verhalen over hoe en waarom mensen een kunstwerk hebben aangeschaft. Het kopen van een kunstwerk is vaak een intieme aangelegenheid.

Het kunstwerk waar Bram de Vries over wil vertellen is gemaakt door de in Amerika wonende kunstenaar Peter Juvonen. Rond 2002 woonde en werkte Bram zeven jaar in Seatlle in de Verenigde Staten. Hij werkte voor het bedrijf Microsoft. Het favoriete restaurant van Bram en zijn vrouw heette Bizzarro. Bizzarro hing vol met kunst, de eigenaar die inmiddels ook een vriend was geworden, kende veel kunstenaars. Als de eigenaar soms krap bij kas zat, dan verkocht hij wel eens een schilderij. Zo kochten Bram en zijn vrouw twee werken (uit een serie van drie) van Peter Juvonen.

20171103_144143

Peter Juvonen, olieverf op doek, 80 x 160 cm


Bram: “Ik vind het werk surrealistisch. De man op het schilderij lijkt een beetje op de eigenaar. Ik heb affiniteit met de zee, met zeilen en schepen. Op het schilderij zie je ook een patrijspoort, en andere verwijzingen naar de zee. Ik vind het mooi en het raakt me. Nu is het een fijne herinnering aan onze tijd in Amerika”

Het schilderij van Peter Juvonen is één van de eerste kunstwerken die Bram kocht. Voor die tijd kocht hij meestal reproducties. Hij houdt vooral van figuratieve kunst, hij waardeert daarin het ambachtelijke. De laatste werken van Juvonen zijn juist meer abstract er is weinig van zijn figuratieve werk te vinden op het internet. Werk van Juvonen is aangekocht door grote bedrijven als Microsoft en Boeing.

Bram stopt zijn eigen creativiteit in de muziek die hij maakt en in zijn werk. Hij helpt zijn klanten graag met het oplossen van puzzels: iets maken dat er nog niet is, maar dan met software.

Bram Project Expert sponsort de KunstKamer omdat hij het leuk vindt dat wij dit organiseren en omdat hij vindt dat dit soort initiatieven moet blijven bestaan. En met een regering die zich op het gebied van Kunst terugtrekt, vindt hij het belangrijk dat particulieren en bedrijven een bijdrage leveren. Hij vindt het ook leuk dat hij verrast gaat worden in de tegenprestatie die hij gaat krijgen. Hij laat zichzelf in het algemeen graag verrassen in het leven. Bram: “In een mierenkolonie is er een strikte verdeling van werk: de koning, de werkers etcetera. Dat werkt goed, maar er zijn ook zogenaamde ‘random ants’, die random door bijvoorbeeld het bos lopen en zich laten verrassen door wat ze tegenkomen. Ik ben zo’n random ant, die graag wandelend, fietsend of met de motor of zeilboot, de wereld verkent ”.

En wij zijn blij dat Bram de KunstKamer sponsort!

Bram Project Expert helpt organisaties met het beter plannen en rapporteren van projecten met behulp van Microsoft software. Meer informatie op: www.projectexpert.nu