Workshops

Atelier Open organiseert regelmatig workshops. Het atelier van AO beschikt over een pers voor het maken van linoleumdrukken en etsen. Daarnaast kunnen ook andersoortige creatieve workshops worden georganiseerd, zoals collages en stempels maken.

 

Workshops Linoleum

Tijdens deze workshop leer je van alles over het materiaal en de techniek. Je maakt een eigen linosnede en leert hoe je deze afdrukt. De inhoud van de workshop is op maat, ervaring en ‘goed’ kunnen tekenen is niet vereist. Stel gerust vooraf vragen. Tijdens de workshops is er volop ruimte om te experimenteren. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 a 5 deelnemers. Deelname kost 65 euro. De workshop duurt 4 uur. Workshops voor grotere groepen, kunnen plaatsvinden op een andere locatie.

Tijden en dagen kunnen op verzoek worden aangepast. Er zijn ook mogelijkheden op doordeweekse dagen en avonden. Neem daarover contact op via info@atelieropen.nl. De prijzen zijn inclusief alle materialen (linoleum, inkt, mooi hoogdrukpapier), BTW en koffie/thee/lunch. Workshops kunnen voor grotere groepen kunnen in overleg, op maat en op locatie, worden geregeld. AO heeft ook een mobiele drukpers. Een workshop aan huis behoort tot de mogelijkheden!

 

Workshops Tetra-etsen

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van tetra-etsen . Je maakt een eigen tetra-ets en leert hoe je deze afdrukt. De inhoud van de workshop is op maat, ervaring en ‘goed’ kunnen tekenen is niet vereist. Stel gerust vooraf vragen. Tetrapak is het zilverkleurige materiaal aan de binnenkant van drinkpakken. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 4 a 5 deelnemers. Deelname kost 30 euro. De workshop duurt anderhalf uur. Workshops voor grotere groepen, kunnen plaatsvinden op een andere locatie.

Tijden en dagen kunnen op verzoek worden aangepast. Er zijn ook mogelijkheden op doordeweekse dagen en avonden. Neem daarover contact op via info@atelieropen.nl. De prijzen zijn inclusief alle materialen (tetrapak, inkt en papier), BTW en koffie/thee. Workshops kunnen voor grotere groepen kunnen in overleg, op maat en op locatie, worden geregeld. AO heeft ook een mobiele drukpers. Een workshop aan huis behoort tot de mogelijkheden!

 

Zondag 7 juli 2024 van 10.00 tot 14.00 uur: workshop linoleum, Jan Voermanstraat 21 in Amsterdam.

Deelname 65 euro. Vol.

 

Zaterdag 13 juli 2024 van 13.00 tot 17.00 uur : workshop linoleum Jan Voermanstraat 21 in Amsterdam. 

Deelname 65 euro. Vol.

 

Zondag 14 juli 2024 van 13.00 tot 17.00: workshop linoleum Jan Voermanstraat 21 in Amsterdam.

Deelname 65 euro. Vol

 

Zaterdag 3 augustus 2024 : workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zondag 4 augustus 2024: workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zaterdag 10 augustus 2024 : workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zondag 11 augustus 2024: workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zaterdag 17 augustus 2024 : workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zondag 18 augustus 2024: workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zaterdag 24 augustus 2024 : workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zondag 25 augustus 2024: workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zaterdag 31 augustus 2024 : workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

Zondag 1 september 2024: workshop linoleum of tetra-etsen naar keuze. Nog geen aanmeldingen. De eerste die zich aanmeldt, bepaalt techniek en tijd.

 

 

Elke maandag, dinsdag en woensdagavond van 19.15 tot 21.30 kunnen lino-workshops worden gevolgd. Voor 130 euro werk je drie avonden aan een lino: van ontwerp tot en met het experimenteren met drukken.

 

Er is dan ook een open atelier avond voor mensen die zelfstandig werken. Deelname daaraan kost 25 euro. Je mag dan gebruik maken van alle aanwezige materialen en het gereedschap. Er is ook begeleiding aanwezig.

 

Meerdaags 2024!

Maandag 4 november 17.30 uur tot woensdag 6 november 14.30 uur: workshops druktechnieken in Friesland

(Vol!)

of

Maandag 11 november 17.30 uur tot woensdag 13 november 14.30 uur: workshops druktechnieken in Friesland

(nog twee kamers beschikbaar)

 

(Als je zelf een clubje van 4 a 6 mensen kunt samenstellen, kunnen we in overleg een datum plannen)

Van maandag 4 november 17.30 uur tot woensdag 6 november 14.30 uur geeft Edith Brouwer een cursus ‘druktechnieken’ in Friesland.

Naast workshops (tetra-ets, linosnede, botanisch drukken, mono print) is er ook voldoende ruimte om te werken aan een eigen project (bijvoorbeeld een ex libris of boekje). Edith neemt o.a. haar drukpers mee en een typemachine.

 

 

In de prachtig verbouwde kerk is een inspirerende grote ruimte en zijn er mooie privé slaapkamers. Je hoeft niets mee te nemen. Lakens, handdoeken, fietsen en natuurlijk materialen voor de workshop zijn aanwezig. Verder zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen bij de prijs.

Minimaal 4, maximaal 6 deelnemers.

 

Deelnamekosten:

425 euro voor een eenpersoonskamer

350 euro per persoon als je samen met iemand komt en een kamer deelt

 

Mail Edith Brouwer voor meer informatie of aanmelden: info@atelieropen.nl  

 

 

 

 

Archief

 

Workshop/Excursie: In de voetsporen van Fré Cohen …

 

ex libris, Fré Cohen

 

Voor studenten van de kunstacademie in Den Bosch heb ik deze excursie/workshop al een paar keer georganiseerd. In juni, juli en augustus 2023 ga ik dit drie keer voor jullie doen.

 

Hoe ziet het programma eruit:

 

We spreken rond 10.00 af bij café De Ysbreeker in Amsterdam voor koffie/thee en een korte introductie.

Rond 10.45 geef ik een rondleiding door de buurt, we gaan langs plekken die voor Fré Cohen belangrijk waren en die ook voorkomen in mijn roman De letterkast.

Om 12.30 lunchen we in mijn atelier. In mijn atelier bekijken we ook werk van Fré Cohen uit mijn collectie en om 13.30 gaan jullie zelf een ex libris of boekenlegger maken. Om 16.00 ronden we af.

 

Deelname is inclusief koffie/thee/lunch, alle materialen voor het maken van een eigen ex libris of boekenlegger. Ook krijg je een exemplaar van mijn boek en een door mij gemaakte (linoleumdruk)boekenlegger.

Kosten deelname: 115 euro. (maximaal 5 deelnemers)

 

Data: 

Vrijdag 11 augustus (geboortedag Fré Cohen)

 

Als je zelf een groepje van vier deelnemers regelt, kan ik deze excursie/workshop ook op andere dagen organiseren.

 

 

April 2023 op een prachtige locatie in Friesland:

Kunstenaar Daria Lavrova en ik werken van vrijdag 14 tot vrijdag 21 april 2023 in een prachtige kerk in Friesland.

We organiseren drie workshops tekenen en linoleum-snijden en -drukken. 

Je gaat buiten schetsen/tekenen met Daria. Met Edith werk je de schetsen uit tot ontwerpen voor linosneden, die je vervolgens gaat snijden en drukken. Ervaring met tekenen of linoleum is geen vereiste. We werken in kleine groepen, dus we passen ons aan aan het niveau van de individuele deelnemer. Minimaal 3 deelnemers, maximaal 6.

De accommodatie waar we verblijven is luxe en ruim, in een klein dorp op loopafstand van de Waddenzee. Je kunt kiezen voor een eenpersoons of tweepersoonskamer. Er is volop privacy. De workshops zijn inclusief alle maaltijden, drankjes en materialen. We hebben een speciaal programma voor deelnemers met weinig of geen ervaring. Deelnemers met meer ervaring kunnen onder onze begeleiding werken aan een eigen project. Je kunt ook twee workshops achterelkaar doen. Mail of bel voor meer informatie: info@atelieropen.nl Tel:06 54755454

 

Dit zijn de mogelijkheden:  

 

Eerste workshop – twee overnachtingen

Vrijdag 14 april 17.30 uur – zondag 16 april 15.30 uur

Kosten 395 pp eenpersoonskamer, 325 pp, tweepersoonskamer

(vol)

 

Tweede workshop – één overnachting

Maandag 17 april 11.30 uur – dinsdag 18 april 15.30 uur

Kosten 250 pp eenpersoonskamer, 200 tweepersoonskamer

(vol)

 

Derde workshop

Maandag 17 april 17.30 uur – woensdag 19 april 15.30 uur

Kosten 395 pp eenpersoonskamer, 325 pp, tweepersoonskamer

(vol)

 

Deelnemers aan het woord:

 

Jeanette: ‘Ik wilde leren hoe je van een foto een grafisch werk kunt maken.  Linoleum is fijn materiaal om mee te werken!’

 

Marieke: ‘Van grijstinten naar zwart of wit. Een ‘ingewikkelde’ foto terugbrengen naar de essentie. En ik wilde gezellig mee met Jeanette.’

 

Suzanne doet mee voor de tweede keer: ‘En dat er dan uit zo’n saai stukje linoleum een portretje tevoorschijn komt. Heel verrassend en mooi!’

 

Janneke is kunsthistorica en gespecialiseerd in oude prenten: ‘Ik wil zelf originele visitekaartjes maken en maak straks voor het eerst van mijn leven mijn eigen prenten met mijn linoleumsnede.’

 

 

collageworkshop

 

Kunst bovenaan deze pagina: Fitacola