Kunst combineren in jouw stijl, tips voor thuis van TOON

Sfeervolle woninginrichting in jouw eigen stijl, hoe doe je dat precies? Hoe combineer je kunst en vintage, of oud met nieuw zonder dat het rommelig is? Maandelijks verschijnt een interview met een expert in kunst en interieur, op zoek naar de beste tips over sfeervolle woninginrichting. Deze keer delen experts Marina en Laura de Tips voor thuis van podiumwinkel TOON.

 

Kunst beleven in een huiselijke omgeving
Marina en Laura zijn de gezamenlijke eigenaressen van TOON. Zij bieden creatief ondernemers zoals kunstenaars, ontwerpers en artiesten oefenruimte en een podium om hun werk te tonen, vandaar de naam: TOON. Marina vertelt: “Wij werken samen met beginnende en gevestigde creatief ondernemers, met nieuw en bestaand werk. De winkel is ingericht met vintage spullen die allemaal te koop zijn.” Laura vult aan: “Wij bieden een podium voor theater, muziek, zang, dans en voordracht. De combinatie van alles zorgt dat je kunst ziet en beleeft in een huiselijke omgeving.

 

De inrichting van TOON is indrukwekkend. Overal is iets te zien, aan ieder detail is aandacht besteed, kleuren, vormen, detail en geheel, alles is op elkaar afgestemd.

 

19 nov 2015

Beeld: De inrichting van TOON is een inspiratiebron voor thuis

 

Hoe zorgen de dames voor zo een onberispelijke en smaakvolle inrichting? Kun je dat leren? Marina en Laura zijn van mening dat iedereen stijlvol kan zijn, zeker met een paar gouden tips van TOON.

 

Tips voor thuis van TOON om jouw woonkamer stijlvol in te richten

Marina adviseert: “Combineer modern met klassiek. Werkt altijd! Bijvoorbeeld een modern kunstwerk boven een klassieke bank. Houd de basis rustig, dan kan je verder helemaal los gaan. Wat ook leuk is: creëer één kunstwand met allerlei(kunstwerken en zorg dat er iets te lachen valt, daar wordt iedereen vrolijk van!” Laura vult aan: “Doe vooral wat jij mooi vind, een ander heeft zijn eigen huis en dat mogen ze zelf inrichten. Doe vooral niet wat de buren ook doen, maar maak het persoonlijk door bijvoorbeeld een hoekje met herinneringen van ‘vroeger’ te maken.”

Wil je meer inspiratie opdoen? Kom dan zelf kijken bij TOON. Vanaf 1 mei 2017 werken Atelier Open en 10x10ARTIST samen met TOON en hangt er gevarieerde kunst van Edith Brouwer, Erik Timmermans en verschillende 10x10ARTIST-kunstenaars. Iedere maand exposeren nieuwe, ook upcoming kunstenaars, startend met de linoleumdrukken van Shelley Savor en Floortje Sebens met het thema interieur.

 

De feestelijke opening van de eerste expositie is op zondag 7 mei van 16.00 tot 18.00 uur bij TOON, Jan Evertsenstraat 4 in Amsterdam. Iedereen is welkom!

 

Interview: Edith Brouwer