Mixed – expositie Irene Bernardt en Edwin Eduard Boering in café Eijlders

Irene Bernardt

 

Maak ik contact? Hoe doe ik dat? Of wil ik dat wel? Irene kiest ervoor om het te vermijden. Het maakt haar onzichtbaar. Het maakt de persoon op de foto niet tot hoofdonderwerp. Dat is in ieder geval bij de foto’s waarmee zij vorig jaar een van de honderd FRESH EYES TALENTS werd. Het is wellicht ook een doorlopend verhaal in haar werk. De fascinatie voor de fotografie ligt in de anonimiteit van de mens in zijn natuurlijke habitat; thuis, op straat, in de natuur. De foto’s van Irene tonen mensen en beelden in beweging en op een dynamische manier maar met afstand. De klassieke fototechniek van een scherp beeld of briljante kleuren is voor haar van ondergeschikt belang. Onscherpte en beweging creëren de juiste sfeer in mijn foto’s.

 

Insta              : @irenebernardt_fotografie

Website:       : www.irenebernardtfotografie.nl

 

Edwin Eduard Boering

 

Het werk van Edwin is geëngageerd en een reflectie op de wereld. Fotografie en typografie zijn de belangrijkste technieken die hij gebruikt. Beeld uit zijn omvangrijke archief van tienduizenden analoge en digitale foto’s vormen de basis. Zijn creaties zijn bewerkingen van dat fotomateriaal in een mix van beelden uit de natuur en stedelijk gebied. Dat contrast is Edwins inspiratie.

 

Naast fotografie geprint op ‘state-of-the-art’ materiaal gebruikt hij tekst en typografie, restmateriaal, hout, Indische inkt en acrylverf. De mixed-media composities met contrastrijk of grafisch beeld die daardoor ontstaan stellen vragen over de zin van het bestaan en het leven op aarde.

 

Insta              : @edwin_e_boering

Website        : www.ebovervloed.nl