Ode aan de lino 2021 – 2022

 

De Ode aan de lino 2020 is door de Corona-pandemie uitgesteld en vindt deels plaats in 2021 en deels in 2022.

 

FORBO Linoleum Kunst Prijs 2022

 

Vanaf 19 februari presenteren Atelier Open, het Zaans Museum samen Forbo Flooring Systems een nieuwe editie van de Forbo Linoleum Kunstprijs, een jaarlijkse kunstwedstrijd waar studenten van grafische opleidingen en kunstacademies uit het hele land aan kunnen deelnemen.
Het thema van de alweer zesde editie is Roaring Twenties. Bij deze term wordt vaak gedacht aan glitter, glamour en groei, aan méér en groter, aan een ver verleden. We leven nu ook in roerige tijden, alles is volop in beweging, terwijl maatschappelijke systemen dreigen vast te lopen. Bevinden wij ons opnieuw in Roaring Twenties?
Met de competitie wordt een breed en jong publiek verleid tot het maken van linoleumafdrukken. In de afgelopen periode hebben de studenten van grafische opleidingen en kunstacademies weer lino’s gemaakt. De jurering van de in totaal 103 werken heeft inmiddels plaatsgevonden. Er zijn in totaal twaalf werken genomineerd voor een prijs. De uitreiking valt samen met de opening van de presentatie in het Zaans museum.

Speciaal voor de prijs en het onderwijs is samen met het Zaans Museum een inspiratiepagina ontwikkeld op zaansmuseum.nl.