Ode aan de lino 2020

De Ode aan de  lino bestaat in 2020 uit een vijftal activiteiten:

  • Diaraam linokunstproject
  • 10X10ARTIST en linokunst 
  • 10X10 cm-lino-expositie 
  • FORBO-Jong Talent Prijs
  • PAKJE KUNST 

 

Diaraam linokunstproject

 

AO heeft een uniek linoproject georganiseerd. Edith Brouwer maakt 500 linoleumdrukken in diaraampjes en heeft deze via een crowdfunding verkocht. Van 29 februari tot 8 maart 2020 worden de kunstwerkjes geëxposeerd. Meer info op Facebook

 

10X10 ARTIST en linokunst 

 

Het AO-initiatief 10x10artist.com, een website voor 10×10 cm-doekjes en schilderkunst, wordt voorjaar 2020 omgebouwd tot een kunstmedium waarop ook 10×10 cm-lino’s (en andere kunstvormen) kunnen worden geëxposeerd en verkocht. De Ode aan de lino manifesteert zich voortaan ook op deze website met shop. 10x10artist-schilderijen kosten standaard 65 euro. De lino’s die in een oplage van 25 op de site komen zullen worden verkocht voor 25 euro (inclusief passe partout). Kijk op 10x10artist.com voor meer info. 

 

10X10 cm-lino-expositie 

 

In samenwerking met GRID in Groningen gaat AO een 10×10 cm-expositie organiseren bij GRID. Het museum heeft een eigen 10×10-initiatief waarop wordt aangesloten. AO en GRID willen met de expo en samenwerking het immateriële erfgoed van de drukkunst in Nederland ondersteunen en dit met moderne kunstwerken onder de aandacht brengen van een breed publiek. Samen met GRID worden de expoplannen momenteel uitgewerkt. 

 

FORBO-Jong Talent Prijs 

 

In 2020 gaan negen scholen deelnemen aan de prijs die wordt gesponsord door Forbo. Thema van de Jong Talent Prijs 2020: the roaring twenties. Prijsuitreiking en expositie vinden plaats in het Zaans Museum.

 

PAKJE KUNST 

 

Het landelijke initiatief Pakje Kunst vindt plaats in de maand November en zal in Amsterdam in het teken staan van de Ode aan de Lino. AO zal een 10×10 artist linokunst-expo organiseren in Amsterdam. Met Pakje Kunst krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werk op een laagdrempelige onder de aandacht brengen.

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Kijk voor meer info op pakjekunst.com