Ode aan de lino 2016

Ode aan de Lino is een project van Atelier Open (AO). Het doel is de linokunst onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Elk jaar besteden we tijdens een bepaalde periode aandacht aan de Ode aan de Lino.

 

Ode aan de Lino 2016

Voor de Ode aan de Lino 2016 hebben we samenwerking gezocht met het Grafisch Museum in Groningen, GRID. Net als vorig jaar, ondersteunt Forbo, fabrikant van Linoleum, het project. Samen met GRID en Forbo organiseren we tijdens de Maand van de Grafiek in oktober twee exposities. Op deze locaties zullen ook workshops en lezingen plaatsvinden.

De opening van een grote expositie van linokunst in het kader van de Ode aan de Lino 2016 zal plaatsvinden in het Grafisch Museum in Groningen op zaterdag 1 oktober om 16.30 uur.

 

Deelnemende kunstenaars:

 

Tom Thijsse

Michiel van Nieuwland

Herman Mulder

Sietske Bosma

Floortje Sebens

Carola Rombouts

Shelley Savor

Bert Brouwer

 

Naast de twee exposities organiseren we een wedstrijd voor jonge lino-makers van 10 t/m 15 jaar uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. De winnaar van de wedstrijd ontvangt de Forbo Jong Talent prijs. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt een lijst samen met genomineerden voor de prijs. Zij doen mee aan de expositie bij GRID. De linoleumdrukken moeten uiterlijk 23 december 2016 binnen zijn en kunnen onder vermelding van Wedstrijd Ode aan de lino worden verstuurd naar GRID, t.a.v. mw. F. Oosterhof. Adres: Sint Jansstraat 2, 9712 JN te Groningen.

 

In het atelier van Atelier Open, Jan Voermanstraat 21  in Amsterdam kunt u ook lino’s van verschillende kunstenaars bekijken en kopen. Het atelier is open op zondag 9, zondag 16, zondag 23 en zondag 30 oktober van 12.00 – 16.00 uur.  

We zijn ook open op afspraak: Tel: 06 54755454 of mail: info@atelieropen.nl .

 

Archief:

Ode aan de Lino 2015

 

 

 

 

 

 

 

Naamloze tekening